Direktlänk till inlägg 19 september 2009
Detta är en söt äppeldessert, den smakar lite som havreflarn med äpple.
Bjud på starkt kaffe eller mjölk till för att få en bra brytning. Ugn ca 225-250 grader.
Blanda:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
Smält 150 gr smör
och häll över de torra ingredienserna. Blanda väl.
4 äpplen med frisk eller syrlig smak, skalade och delade i klyftor.
Smörj en ugnsform och lägg i äppelkyftorna. Klicka över smeten någorlunda jämnt, (smeten kommer att flyta ut och lyfta sig en aning) grädda i nedre delen av ugnen. Serveras varm om du vill ha ett segt, lite mjukare havretäcke eller kall om du vill ha ett hårt knaprigt täcke. Vaniljvisp eller hemkokt vaniljsås till.
Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...
Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|