Alla inlägg den 15 maj 2010

Av Mia - 15 maj 2010 20:18

Jag har inte gjort ett dugg på altanen ännu förutom att ställa ut möblerna. Vi ska visserligen skura och olja in altanen nästa helg....så innan dess känns det onödigt att ta ut krukor mm.  Men efter resan till Altea längtar jag efter att få det grönt och fint, det riktigt kliar i fingrarna! Man kan ju ordna till i ett litet ett hörn :-)

Så idag tog jag en tur och införskaffade lite jord och några stora krukor.


  


I de minsta krukorna planterade jag ut Avocado och Aloe vera. I hörnet står ett litet Fikonträd och i gröna krukan står en citrusplanta. De har tappat sina blad i den starka solen, om några veckor har de blivit gröna och fina igen! Den största krukan sparar jag till ett olivträd eller ett mullbärsträd :-)

Jag har även skolat om chiliplantor och aubergine i större krukor. Auberginen är redan härdad och står ute. Både kiwi och vindruvor har överlevt den långa och kalla vintern utomhus och har nu fina bladknoppar! Vilken lycka :-)

  


Som en liten hyllning till våra små vänner satte jag en fågel i ena krukan.

  


Det är full aktivitet i trädgården! Vi har fyra Pilfinkspar som har bon i vardera hörn av taket.

 

En av de stolta papporna med mat i näbben.


  

Hanarna flyger fram och tillbaks som tettingar och hämtar larver och insekter till sina honor...kanske har de fått ungar, kanske kommer de vilken dag som helst.


  

En av mammorna.


Ny flyger hon för att hämta mat! Kul att det kom med på bild, det hann jag inte se i kameralinsen.


  

Tyvärr är skatorna medvetna om att finkarna ruvar eller fått ungar för de håller utkik. Jag hoppas att de inte får tag på några ägg eller ungar i år. Förra året såg jag en skata ta ägg ur ett bo och picka sönder dem, det var inte kul.



Ovido - Quiz & Flashcards