Direktlänk till inlägg 22 maj 2010

Härlig lördag med harmonisk familj

Av Mia - 22 maj 2010 22:07

     

Började dagen med frukost ute i solen, ljuvligt!



     

Sedan var det dags att åka till stora sonens fotbollsmatch. Det blev oavgjort 2-2. Max blir ständigt bättre och modigare på plan och det är så kul att se hur han hittar sitt fotbolls-självförtroende. Hela laget kämpade toppenbra idag!


Sedan blev det lunch för oss och medföljande kompisar på "Det gyllene M:et". Då en av papporna fyllde år sjöng vi och hurrade för honom. Maken sa" Hehe, nu tittar folk på oss och tänker att vad tragiskt att fira en vuxen man på Mc D" Haha! Sedan fick vi alla varsin ballong :-)



     

När vi kom hem hade barnen med varsin kompis och medan de lekte hann jag skura hela altanen, för hand med rotborste minsann :-) Gissa om jag kommer att vara mör i kroppen imorrn... Tur att svärfar kom förbi på en pratstund och lite kaffe, det blev en trevlig och välförtjänt paus.


Efter middagen oljade vi in hela räcket och lite av golvet.



     

För att fira vår altanframgång firade vi storstilat på den lilla yta som fortfarande gick att disponera. En upp och nervänd hink och två stolar fick plats och det var precis vad som behövdes.



     

När barnen lagt sig igår kväll stod jag på balkongen en stund och njöt av alla dofter och tittade på all blomsterprakt, träden är översållade av vita blommor!

Ja det är fantastiskt att "Vår-sommaren" är här. Jag trodde att resan till Spanien skulle mätta behovet av värme och grönska men det var bara en liten teaser.


Jag tror att resan gjorde mycket gott! Hela familjen fick sin lilla paus och avkoppling, nu är alla nöjda och harmoniska och det lite trötta vardagsgnabbandet försvann helt. Vi har fått fylla på energidepåerna och sovit bra och fått sol och värme och nu fortsätter det hemma.


Vi har inte haft överbokade helger än utan har haft tid att "bara vara". Det kommer verkligen inte av sig själv utan måste planeras in, med två sportaktiva barn och stor vänskapskrets för både stora och små så har vi oftast fullbokade helger och det kan ge mig lite panik ibland, ett par tre helger går bra men sen längtar jag efter eget umgänge med min familj utan umgänge med andra eller besök av barnens kompisar. För många kalas på en helg är också ett litet gissel vissa månader. Men nu kommer lugna månader framöver.


Idag har varit en toppendag och fler sådana ska det bli! I morgon har vi ingenting bokat och det är så ljuvligt skönt!


Vi pratade om det idag, nu känns det inte som en evighet fram till semestern utan den kommer tillräckligt snart, energin räcker hela vägen fram. Tänk om man hade möjlighet till en semestervecka eller två både vår och höst samt en lång semester mitt under sommaren då skulle man alltid vara i sitt Esse :-) En bättre version av mig själv helt enkelt!


Ha en trevlig kväll!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 19 februari 2012 21:58


    Gråingarnas segertåg i hårbotten. Medan jag väntade på att lilla sonen skulle somna passade jag på att massera in en kallpressad ricinolja ihår och hårbotten. Det var kletigt och segt, lite som oljornas svar på långfil... men till slut had...

Av Mia - 4 september 2011 22:05


  För en tid sedan var jag hos en kvinna som hade just den sortens vallört jag letat efter. Jag var överlycklig då jag fått ok att gräva upp några småplantor i utbyte mot en ansiktskräm. Jag tog med småplantorna hem och grävde ner både rotbitar oc...

Av Mia - 20 augusti 2011 12:16

Jag och fyra kollegor gjorde ett besök på Nordens Ark.      Vi åt lunch, brevid Amurtigrarnas hägn. Fantastiskt att se dem så nära inpå. Hade jag inte förstått hur stora de var innan, så förstod jag det definitivt nu!      Tiger, kattdjur...

Av Mia - 20 juli 2011 23:48

Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...

Av Mia - 20 juli 2011 23:48

Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...

Ovido - Quiz & Flashcards