Alla inlägg den 24 juli 2010

Av Mia - 24 juli 2010 22:50

Vi packade enbart det nödvändiga för en vistelse i Stockholms vackra skärgård, det blev 7 väskor. Mat, kläder, sängkläder, fiskespön, badkläder, böcker, radio mm.


 

Vi och en annan familj hyrde varsin småstuga. Enkelt och avskalat. Utedass och dusch-hus.


 

Med tillgång till gammalt och charmigt nött stort kök, allrum och matrum i storstugan. Där fanns även reserverad plats i kylskåp och frys.


 

Vi badade och njöt av det glasklara men något svalare havsvattnet. Tänk att denna sommar har fått badkrukor som mig att glatt hoppa i vattnet! Pojkarnas hår blektes i solen och huden blev gyllene efter ett par dagar. De blev många fräknar rikare :-)


Vi fiskade, men bara spiggen var intresserade av betet eller metet... Vi som drömde om aborrfilé och hackad rödlök på knäckemacka!


 

Solnedgång vid havet...


Efter att barnen nattats blev det Alfapet ute på sittplasen för oss vuxna... Jag fick ingen topplacering fast jag tyckte jag fick till en del bra ord :-) Trevligt att klura lite över ett glas vin.


 

Frukosten tillagades i storstugan ... i glatt samspråk med andra familjer.


...och avnjöts sedan på uteplatsen. Aldrig har väl en äggmacka eller lite youghurt smakat så ljuvligt som i suset av tallar och solens blänk. Tänk att vi hade sån tur med vädret!


Barnen lekte med med sin fångst av småfisk och vattengråsuggor.


Det blev en mycket avspänd och avkopplande tur! Inga bilar, ingen tv, inga Nintendo DS eller Wii. Bara böcker, papper och penna, havet, umgänget och tallarnas sus. Hit åker vi gärna igen! Både stora och små.



Ovido - Quiz & Flashcards