Alla inlägg den 2 september 2010

Av Mia - 2 september 2010 22:02

 

Efter jobbet tog jag den nya fina spårvagnen mot Rosendals trädgård.

Jag hade planerat att plocka ringblommor till mina tvålar.


 

Jag strosade runt i deras själplock och hittade nyutslagna fina ringblommor

bland de överblommande och vackert gräs.


 

Överallt var det småfåglar som nyfiket flög runt och inspekterade än det ena än det andra...


 

I de stora mosaikkrukorna samlades de för att äta blomsterfrön.


 

Vilka små akrobater!


Hem kom jag med två stora solrosor. Jag tänker torka dem till "vintermat och buffébord i ett" åt småfåglarna. Jag plockade en bukett orangea ringblommor till  tvålarna, lite vackert plymgräs och en stor planta ananassalvia. Den har jag satt i fönstret i källaren, så att den ka övervintra. Bladen doftar ljuvligt! Tänkte göra nån form av skinkrullad eller snitzel och smaksätta med några blad, mixen Salvia Ananas blir nog toppen :-)


Denna vecka har rusat förbi, maken har rest, killarna var tillbaka i skolan idag, efter en eländigt seg förkylning. På något vis känns det som om det var måndag alldeles nyss! Igår var jag på födelsedagsmiddag hos en härligt spontan person som fyllde 42, det blev en trevlig kväll med en hel lärarkår och så jag :-) God mat och dryck.


Snabbt, snabbt rusar hösten fram, det är nästan dags för vantar! Det känns alldeles för tidigt. De mornar jag börjar tidigt och cyklar hemifrån är det ullkofta och jacka som gäller!


Snart är det dags för höstmarknad, så i helgen är det dags att börja koka sylt mm.


Maken har tagit på sig rollen som trafikskolelärare till min syster, det ska bli kul att se hur det går, första lektionen blir i helgen. Hon har precis, liksom jag gjorde, gett upp hoppet om att hitta dragläget... men jag vet att just då är man nära att hitta det! Så det blir glada hejjar rop för snart är du i hamn sis! Då jäklar blir det åka av! ;-)


Kram och god natt!


Ovido - Quiz & Flashcards