Alla inlägg den 10 augusti 2010

Av Mia - 10 augusti 2010 22:15

Idag har en av barnens kusiner varit här, fröken F. Det har varit en bra dag. De smög runt och lekte banditer i trädgården och sköt vilt omkring sig i morse. Stora sonen demonstrerade stolt sin knallpulverpistol för en storögd F, han höll en hel lektion om olika knallpulver och pistoler och hur farligt det är, haha det är gulligt.  I sommar har han börjat visa sina muskler, göra svåra hopp på studsmattan, pratat högt mm. Det tog ett tag innan jag förstod varför han blev så annorlunda ibland, tills det slog mig att det bara hände när det var tjejjer i närheten :-) Han är 9 år och har naturligt inte visat något som helst intresse för tjejjer förrns nu, så det är lite kul att se...


Lillebror har flirtat med vissa tjejjer sedan han föddes :-)


Vi åkte och köpte varsin ansiktsmask till barnen, (att ha som en del av en maskeradklädsel). Sedan åkte vi hem och de fick pannkakstårta och åt med god aptit. Kombinationen mat i magen och första "tidiga" morgonen satte sina spår och de satt som tre ugglebarn med mörka ringar under ögonen efter lunch. Så det blev filmen Lejonkungen och mysfilt i soffan :-)

Lillsonens kompis kom förbi och hoppade helt självklart upp i samma fåtölj som L och där satt de, som Piff och Puff :-)


Efter filmen återkom energin och det blev målning och dekor av masker och figurer, de målade fantasifåglar i klara fina färger och teatermasker, de blev både läskiga och fina.



Vi bakade kokosbrownies. En kollega tog med dessa till jobbet och jag fick receptet som jag senare har Miafierat :-) Dessa är helt ljuvliga! Passar stora som små. Går utmärkt att frysa in, lägg bakplåtspapper mellan lagren.


4ägg

4 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

8-9 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

Lite drygt 2 krm salt

175 gr smält smör


Vispa äggen. Blanda de torra ingredienserna och häll över äggen, tillsätt smöret och vispa jämnt. Häll i en bakplåtspappersklädd långpanna med hög kant. Grädda ca 13 min.


När kakan står i ugnen smälter du:

75 gr smör och tillsätter sedan:

1 dl socker

1 dl grädde+0,5 dl youghurt, vilken som, alt filmjölk (för en mild syra till mustig choklad)

1 dl sirap

1 påse kokos. Låt puttra ihop någon minut.


Ta ut kakan när den gräddats och bred över kokosmassan med en slickepott. Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i 10 min till.



Ovido - Quiz & Flashcards