Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010
I torsdags hämtade vi en hink kräftor hos "vår" lokala kräftleverantör.
Pojkarna tycker det är så spännande (och lite läskigt) att se dem krypa runt i diskhon. De fick som vanligt skölja vatten över dem och hjälpa till att lägga ner dem i det kokande vattnet i kastrullen. M klarade det galant i år men lilla L behövde lite hjälp att snabbt få ner dem i vattnet.
Vad vore väl en kräftskiva utan dessa klassiker.
När lördagen kom var det dags för årets första traditionsenliga och efterlängtade kräftskiva. Efter att ha legat kallt i kokspadet i ca 2 dygn smakade kräftorna mycket av dill och sälta! Jag är ju galet förtjust i skaldjur av alla slag och årets första kräftor är ju något alldeles speciellt :-)
Den firades med två familjer. Alla bidrog med något till skivan.
Sallad, Levain bröd, Nicoise och lite Kantarellröra gjord av läckra knallgula sötdoftande svampar...
Spanska, turkiska, svenska signalkräftor och svenska hemkokta kräftor fick pryda varsitt fat. Sedan prövades det fritt bland faten och de två svenska sorterna vann vårt smaktest.
På Lördag ska vi ha kräftskiva hos oss och med tanke på kommande (o)väder så får vi nog gardera oss med tält...ljusslingor....gummistövlar och ulltröjor! :-)
Sov gott!
Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...
Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|