Alla inlägg den 27 september 2009

Av Mia - 27 september 2009 21:12

   

Försäljning av ovanliga fröer, bönor mm.


 

"Månglare"


  

Nyfiken i en strut. Gåsen vägrade låta någon ställa sig framför och skymma sikten, då klagade han högljutt och

drog sig inte för att nypas med näbben.


Det har varit en fantastisk helg! Har träffat både släkt och vänner på Skansen, det värmer gott!


Nu är jag mör och kommer att tillbringa resten av kvällen i soffan. Känner mig så nöjd och glad med denna helg. Stora sonen köpte en gammeldags leksak "Retstickan" idag och då han är intresserad av tricks och trolleri mm så kan han använda denna i sina övningar. Tänk att mina barn blir precis lika glada för enkla välgjorda träleksaker som jag själv blev när jag var liten. Jag tror att det här med lite klurigheter lockar både stora som små och man blir aldrig för gammal!


Jag har köpt ett par underbara handgjorda ullskinnsvantar (i vinter ska jag vara varm om händerna) och nytappad honung med myntasmak.


Nu blir det lugna kvällar och helger igen och övriga småpyssel får ta plats. Jag och pojkarna har pratat om att de ska göra var sitt collage som de kan sätta upp på väggen i sitt rum. Nu finns det dels fina material att hämta i naturen, dels massor av roliga bilder i gamla tidningar och härliga färger och glitter mm. Mitt enda önskemål är att det blir en färgstark tavla så det lyser upp väggen nu när det blir mörkt och lite murrigt.


Tvätten har stått orörd sista veckan, inte bra när man har två barn som älskar att kasta sig i gräs och klättra i berg, nu kommer några härliga tvättdagar, hoppas att det blir uppehåll så att man kan hänga den ute en liten tid till.

Vi har så mycket björkfrön som flyger att man får skaka tvätten innan man tar in den. Får den hänga ute tillräckligt länge och det blir en regnperiod kanske man kan vika in ett par strumpor med en liten björk växandes på, det vore  kul som omväxling...


Skatorna har slutat gömma plommonkärnor i Aloekrukorna.

Nu pickar de bort och tömmer bordsljustaken på all fin sten vi har samlat och lagt där, sedan verkar de ha kommit in i någon städperiod men i stället flör att städa i sina hus, pickar de bort mossa i från vårt hustak och slänger över hela altanen och trappen.....morr! Är innerligt trött på dem nu, så när en av dem satt på altanräcket och blängde in i köket sprang jag fram och flaxade med armarna och skatan flög vettskrämd iväg. Jag log förnöjt tills jag insåg att grannen tittade på mig...hmm hoppas att han hann se skatan som satt på räcket innan och inte bara jag som flaxade och såg allmänt galen ut...


Ha en trevlig kväll och god natt!




Ovido - Quiz & Flashcards