Direktlänk till inlägg 9 september 2009
När jag ändå skriver om smaker och kryddor. Jag har gjort ett väldigt enkelt örtsalt som jag gärna delar med mig av. Plocka fina kvistar av dina favoritörter, tex citrontimjan, oregano och rosmarin. En liten bukett räcker, lägg i mixer tillsammans med lite god olivolja eller en neutral olja och mixa till ganska så fin konsistens. Häll kryddröran i en skål och häll över lite gott salt, jag brukar ta en mellanfin sort av Himalaya salt, rör tills saltet är jämnt färgat av örterna.
Oljan är till för att binda ihop örterna med saltet. Saltet blir vackert örtgrönt.
Låt torka luftigt på bricka i några dagar och häll sedan upp på burk. Voila!
Gott till pasta, ägg, mozzarella, tomater, bruschetta mm mm.
Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...
Befinner mig i Tyskland idag, igår och förra veckan var det Italien:-) Försöker lägga upp lite bilder men det går inte alls via denna platta. Jaja, jag får lägga upp dem hemifrån sedan. Vi har badat i vackra sjöar i alperna och i Gardasjön, Ital...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|